آموزش طرز تهیه پنیر موزارلا خانگی

آموزش طرز تهیه پنیر موزارلا خانگی

امروزه باگسترش روزافزون مصرف مواد غذایی فست فود، و گرایش مردم به مصرف این نوع از مواد غذایی، بسیاری از خانواده ها و خانم های خانه دار سعی دارند تا خودشان این مواد غذایی را تهیه کنند. پنیرهای پیتزا و انواع پنیرها را می توان درخانه و به صورت اختصاصی تهیه کرد، در این مطلب قصد داریم تا روش تهیه پنیر موزارلا را آموزش دهیم، در ادامه مطلب با مجله اینترنتی چراغ همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه پنیر موزارلا

  1. شیر: ۲ لیوان
  2. جوهر لیمو: یک دوم قاشق چای خوری
  3. قرص رنه یا قرص پنیر: یک دوم قاشق چای خوری

طرز تهیه پنیر موزارلا به روش خانگی

قرص پنیر را در یک ظرف غیر فلزی با دو قاشق غذاخوری آب بدون کلر و با یک قاشق غیر فلزی هم بزنید. قرص سریع پودر می شود ولی در آب حل نمی شود. حالا شیر سرد را در یک قابلمه استیل یا پیرکس ریخته و جوهر لیمو را روی سطح آن بپاشید. به آرامی هم بزنید تا کاملا حل شود. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید و هر چند ثانیه به آرامی به هم بزنید تا دمای آن به ۸۸ درجه فارنهایت(۳۱ درجه سانتی گراد) برسد.

در مرحله بعدی طرز تهیه پنیر موزارلا, ظرف قرص را هم بزنید تا دانه های ته نشین شده از کف ظرف جدا شوند. حالا آن را به شیر اضافه کنید. هر چند ثانیه آن را به هم بزنید تا قرص عمل کند و لخته های پنیر ایجاد شود.

هنگامی که دمای شیر به ۴۳ درجه سانتی گراد(۱۱۰ درجه فارنهایت) رسید، آن را از روی حرارت بردارید و ۱۰ دقیقه به این محلول استراحت دهید. بعد از گذشت ۱۰ دقیقه پنیر شکل گرفته و آب پنیر جدا می شود. رنگ آب پنیر باید شفاف و در واقع مایل به زرد یا سبز باشد. اگر آب پنیر سفید باشد، نشان دهنده این است که شیر به پنیر تبدیل نشده است. بنابراین باید قابلمه را دوباره روی حرارت قرار داد تا به دمای ۴۳ درجه سانتی گراد برسد و سپس ۱۰ دقیقه به آن استراحت دهید. پنیر را با چاقو برش بزنید.

در مرحله بعدی طرز تهیه پنیر موزارلا, لخته های پنیر را درون ملافه بریزید و بدون دست زدن(تنها با تکان دادن آبکش) آب آن را بگیرید.

این عمل را دوبار دیگر تکرار کنید تا پنیر باز و کش دار شود. اگر پنیر کش دار نشود و بافت آن به صورت دانه دانه باشد، پنیر بریده شده و از بین رفته است.

هنگامی که پنیر کش دار شد، باید خیلی سریع در همان حالتی که داغ و مذاب است با دستکش شروع به ورز دادن پنیر کنید.

برای ورز دادن پنیر آن را با دست جمع کنید و دوباره بکشید. این عمل را ۳ یا ۴ بار تکرار کنید. اگر در این مرحله احساس کردید، خمیر خوب کش نمی آید در حد ۳ تا ۵ ثانیه با ماکروویو به آن حرارت داده و به ورز دادن ادامه دهید.

 

در این مرحله طرز تهیه پنیر موزارلا شما به اتمام رسیده است. مقداری نمک در آب پنیر ریخته و پنیر را در آن نگه داری کنید. برای نگه داری طولانی مدت می توانید پنیر را در فریزر قرار دهید.

نکات لازم برای طرز تهیه پنیر موزارلا به روش بهتر

  • شیری که برای تهیه پنیر استفاده می کنید باید خام باشد و قبلا هیچ گونه حرارتی ندیده باشد(غیر پاستوریزه باشد)
  • ظرف و قاشقی که برای مخلوط کردن قرص شیر استفاده می کنید، نباید فلزی باشد. آبی که برای مخلوط کردن آن به کار می رود باید بدون کلر باشد.
  • دمای شیر باید به درستی اندازه گیری شود. بنابراین حتما از دماسنج استفاده کنید.
  • ورز دادن پنیر از ۳ یا ۴ بار بیشتر انجام ندهید. چون این ورز دادن زیاد لطافت پنیر شما را از بین می برد.
  • در صورت نبودن ماکروویو بعد از برش زدن پنیر آن را روی حرارت قرار دهید تا به دمای ۸۵ درجه سانتی گراد برسد. پنیر را از روی حرارت برداشته و آب اضافی آن را بگیرید. آن گاه دوباره روی حرارت قرار دهید تا به دمای ۵۷ درجه سانتی گراد برسد و در ادامه بقیه مراحل را انجام دهید.

 

منبع: مجله اینترنتی چراغ