آموزش طرز تهیه سالاد شیرازی اصل

آموزش طرز تهیه سالاد شیرازی اصل

سالاد شیرازی یکی از سالادهای سنتی ایرانی است که به راحتی و در مدت زمان خیلی کوتاهی با ترکیب مناسبی از خیار، گوجه، پیاز و انواع چاشنی تهیه می‌شود که طعم بی نظیر و خاصی دارد. اگر چه رسم بر این است که این سالاد خوشمزه را به همراه انواع غذاها و پلوها مانند لوبیا پلو، و دمپختک و …سرو می‌کنند ولی یافته‌های جدید حاکی از این است که عدم آگاهی از چگونگی سرو سالادها و دسرها در کنار غذا باعث مشکلات گوارشی زیادی می‌گردد.

مواد لازم برای تهیه سالاد شیرازی

مواد لازم
خیار درشت 3 عدد
گوجه متوسط 2 عدد
پیاز  1 عدد
لیمو ترش تازه 2-3 عدد
جعفری ساتوری شده 1 قاشق غذاخوری
پودر نعنا خشک یک قاشق مرباخوری
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

دستور تهیه سالاد شیرازی:

  1.  خیارها را پوست گرفته و به صورت نگینی ریز خرد کنید.
  2. گوجه و پیاز را نیز به صورت نگینی ریز خرد کنید.
  3. مقداری نعنا خشک و جعفری ساتوری شده به خیار، گوجه و پیاز اضافه کنید.
  4. در انتها آبلیموی تازه یا هر نوع چاشنی دلخواه دیگری را افزوده و مواد را با هم مخلوط کنید.

نکات مهم و اصولی در تهیه سالاد شیرازی

  • چاشنی اصلی این سالاد آبلیموی تازه است ولی بسته به ذائقه خود می‌توانید از انواع چاشنی های ترش مانند آبغوره، سرکه، و آب نارنج استفاده کنید.
  • چاشنی دیگری که می‌توانید به این سالاد اضافه کنید مخلوط سس فرانسوی، سس مایونز، روغن زیتون، سرکه و کمی نمک و شکر است که از ترکیب آن با سالاد طعم متفاوتی ایجاد می‌گردد.
  • نسبت سبزیجات مورد استفاده برای تهیه سالاد شیرازی مهم است و بیشترین سهم را به ترتیب خیار، گوجه و پیاز دارد.
  • سبزیجات مورد استفاده در تهیه سالاد باید ریز خرد شوند تا در کنار هم طعم خوبی ایجاد کنند.
  • خیار را می توان با پوست یا بدون پوست در سالاد استفاده کرد.
  • افزودن نعنا و جعفری به سالاد اختیاری است.
  • افزودن فلفل سیاه، باعث ایجاد عطر و طعم دلپذیری در سالاد می‌شود ولی بسته به ذائقه خود می‌توانید از فلفل سبز یا فلفل دلمه‌ای در آن استفاده کنید.
  • چاشنی سالاد باید قبل از سرو به آن اضافه شود و بهتر است چاشنی را زودتر اضافه نکنید.